Betta på fantasy sports

Den första svenska aktören inom den spännande spelformen fantasy sports är Fanteam som möjliggör att man kan spela på Allsvenskan. På en internationell nivå har intresset för betting på fantasy sport växt explosionsartat och i USA är denna spelform till och med en reell konkurrent till den traditionella sportbettingen. Det svenska Fanteam har som mål att med sina kvalitativa tjänster kunna ta över denna stafettpinne i Europa.800px-Bell_Centre_Basketball_Game

Vill man som svensk medborgare betta på fantasy sport är Fanteam ett ypperligt alternativ och hemsidan finns på sex språk; svenska, ryska, tyska, finska, norska och engelska. Även om sajten lanserades först under våren 2015 har grundarna lyckats skapa ett användarvänligt koncept som passar såväl nybörjare som rutinerade spelare. För tillfället finns enbart fantasy fotboll att betta på, men enligt rykten kommer sportutbudet att utökas. Övriga aktörer på marknaden är så kallade “offshore-aktörer” vars verksamheter är licenserade utanför EU, vilket innebär att eventuella vinster är skattepliktiga. Självfallet kan man ändå ta del av utbudet trots skattskyldigheten på spelsajter såsom Draft Kings, Fantasy Draft och Fan Duel.

Fantasy sport betting liknar den traditionella bettingen på ishockey, fotboll och andra sporter. Grundtanken är att man satsar pengar på sitt eget lag och belönas med riktiga pengar beroende på hur framgångsrik man är. Ju bättre resultat ens lag får i den aktuella ligan, desto mer pengar får man in på spelkontot. Det som gör betting på fantasy sport så spännande är att man själv signar upp spelare till sitt personliga lag och poängen delas ut baserat på hur bra dessa spelare presterar i verkliga matcher.

Det svenska Fanteam tar fram turneringar från välkända ligor som Premiership, Veikkausliiga, Championship, Tippeligaen, Champoions Leauge, Süper Lig, Bundesliga, Premier League, La Liga, Superettan och Allsvenskan. Är man intresserad av att pröva betta på fantasy sport finns således möjlighet att sätta ihop spännande och varierande laguppsättningar som kan bli riktigt framgångsrika.