Fantasy Premier League

Fantasy Premier League är en online tjänst där du styr ett fotbollslag i Engelska Premier League mot titlar så som Ligatitel, Ligacupen och Champions- och Europacupen.

Man kan bli medlem gratis eller skaffa ett premium konto. Det finns flera fördelar med ett premium konto då du kan tjäna fler mynt till exempel och få tillgång till flera alternativ på ditt konto. Det är oftast inte dyrt men du kan alltid börja med ett gratis konto för att pröva på och spela innan du uppgraderar.9380822482_7be7039a9f_b

I spelet styr man över ett lag och ett visst antal spelare och man får en viss startbudget. Man kan byta, sälja och köpa spelare, dock ett visst antal per runda och för en viss poäng som man har samlat på sig. Dock får du bara ha 3 spelare från en och samma klubb. Poäng får du beroende på hur du presterar i spelet. Välj mellan 3 olika dispositioner för ditt lag vilka är anfall, balanserad eller defensiv mentalitet. Du kan byta detta varje omgång.

Valet att skapa sin egen liga finns men du kan även gå med i någon annans liga men då behöver du en så kallad koppling-kod för att kunna deltaga i den. Det finns dessutom två olika sorters ligor vilka är Head-to-head och Classic. Klassiska ligor arbetar på den enkla principen att lägga upp punkter lagen mål i varje omgång för att skapa en rangordning utifrån deras totala poäng. Head-to-head ligor är mer verkliga ligor. De deltagande lagen spelar mot varandra i varje omgång, och vinnaren av varje match avgörs baserat på poäng i den omgången. Vinnaren får 3 poäng och förloraren får 0 poäng, samma som i verkliga spel. Vid oavgjort, båda lagen får en poäng. Det är en match centrum där du kan följa den jämförande utvecklingen av både lag och din motståndare i en viss runda, tillsammans med statistik för båda lagen.